Tuoreen seksuaalineuvojan kuulumisia


Vuoden matka koulutuksessa seksuaalineuvojuuden ulottuvuuksiin kuljettuna. Kuinka monimuotoinen aihe se onkaan! Seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset seksuaaliterveyden ohella ovat olennaiset osat seksuaalineuvojan työssä. Ihanaa on ollut huomata, kuinka iso tarve ihmisillä on puhua seksuaalisuudesta sen kaikkine kimurantteine muotoineen. Nyt on lupa puhua. Seksuaalineuvojana olen kanssakulkija, herkillä korvilla lempeydellä kuunnellen, tarvittavaa tietoa antaen ja ohjaten. Voi kuinka linkittyykään tämäkin kokonaisuus rakastamaani ihmisen holistisena huomioimiseen ja auttamiseen. Synnytyskoplassa on nyt siis kaksi seksuaalineuvojaa, Henna ja minä.

Lue lisää...

Kesäapu saatavilla lomalaisille


Helle ja lomat toivottavasti hellivät meitä kaikkia vuorollaan. Ryhmävalmennukset nyt tauolla kesän. Syksyn päälle heti kun tilanne sallii ryhmät alkavat taas. Sitä ennen yksilövalmennus, imetysohjauskäynti sekä skypevalmennus saatavillanne tarpeenne mukaan sopivassa aikataulussa. Kysy myös milloin tens-laitteita vapaana. Maljojen myötä ihanaa kesää ja matkaa äänimaailmaan jonka olemme voineet aistia jo kohdussa ollessamme.

Lue lisää...

Kannanotto Siun Sotelle


Kannanotto Siun Sotelle raskaana olevien, synnyttäjien ja perheiden oikeuksien puolesta. Useat sairaanhoitopiirit alkoivat kesäkuussa keventää rajoituksia, jotka koskevat perheitä, raskaana olevia ja synnyttäjiä. Pohjois-Karjalassa, Siun Soten alueella tukihenkilöt eivät edelleenkään saa osallistua seulontaultraäänikäynneille, sektioihin tai vierailla synnytysvuodeosastolla synnytyksen jälkeen. Rajoitukset vaikuttavat äitiyshuoltoon raskausajalta aina synnytyksen jälkeiseen aikaan saakka. Nämä rajoitukset laadittiin koronaviruksen leviämisen ollessa voimakkaimmillaan. Pohjois-Karjalassa, Siun Soten alueella viimeisin varmistettu koronavirustartunta on huhtikuun lopulta ja useita muita koronaviruksen leviämisen estämistä varten määriteltyjä rajoituksia on jo purettu.

Lue lisää...

Elsan doulaukset ja valmennukset äitiyslomalla


21.08.2019

Tyttö tuli! Kolmas lapseni, ihana tuulispää tyttöni syntyi lempeästi kotiin heinäkuisen auringon lämmittäessä ja punaisten unikoiden kukkiessa. Kiitokset ihanalle miehelleni Ilkalle, kätilökolleegalleni Helenalle ja siskolleni Hannalle. Ja tietysti ihanille isommille mussukoilleni, jotka olivat myös mukana seuraamassa siskonsa syntymää. Olen nyt virallisesti äitiyslomalla päätyöstäni kätilönä. Jatkan kätilöhommia yrityksen kautta kuitenkin melkein normaaliin tapaan vauvantahtisesti :) Ryhmävalmennuksesta pidän ensi talven ajan taukoa ja keskityn nyt “äitiyslomalla” yksityisiin valmennuksiin. Helena ja Henna jatkavat ryhmävalmennuksien pitämästi normaaliin tapaan.

Lue lisää...

Aktiivinen synnytys ry:n keskustelu illat syksyllä 2019


20.08.2019

Nyt starttaa taas syksyn Aktiivinen synnytys ry:n keskutelu illat Joensuussa. Illat pidetään yhteistyössä Liekku ry:n kanssa. Elsa elokuun, lokakuun ja marraskuun iltoja. Syyskuun illan vetää Henna Pirhonen. Aksyn illat ovat vertaistuellisia keskuteluiltoja, joissa vaihdetaa omia kokemuksia, kuulumisia ja mietteitä. Aktiivinen synnytys ry Joensuun fb sivut löytyvät täältä. Elsa ja Henna päivittelevät fb sivuja tällä hetkellä. Lisää Aktiivinen synnytys ry:n toiminnasta löydät heidän omilta nettisivuilta aktiivinensynnyty.fi Mitä enemmän porukkaa niin sen mukavammat keskutelut.

Lue lisää...

Seuraava synnytysvalmennus Joensuussa on elokuussa ja Kuopiossa lokakuussa!


18.06.2019

Seuraava koplan synnytysvalmennus järjestetään 25.8 Joensuussa. Kuopiossa järjestetään seuraava valmennus 6.10. Valmennuksia ovat pitämässä Henna ja Helena. Tarkemmat tiedot löydät verkkokaupasta!

Lue lisää...

Joensuun Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluillat


28.02.2019

Keväällä 2019 Joensuussa käynnistyy taas Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluillat. Tänä keväänä iltoja ovat vetämässä sekä Elsa ja Henna :) Lisätietoa Aktiivinen synnytys ry:stä löydät netistä www.aktiivinensynnytys.fi ja joensuun omat fb sivut löydät haulla : Aktiivinen synnytys joensuu. Nähdään siis siellä!

Lue lisää...

Joensuun imetystukiryhmä


25.02.2019

Kauan odotettu Joensuun imetystukiryhmä on vihdoinkin aloittanut toimintansa keväällä 2019. Laittakaahan päivämäärät ylös kalentereihin, ja tulkaa sankoin joukoin paikalle! Parina iltana imetyksen tuen vertaistukiäitinä toimii myös Koplan Elsa. Lisätietoa ja hyvää imetysmateriaalia löydät Imetyksen tuen sivuilta www.imetys.fi ja joensuun oman fb sivun löydät haulla : Joensuun imetystukiryhmä.

Lue lisää...

Aktiivinen synnytys ry:n keskusteluiltoja


27.09.2018

Elsa on järjestämässä syksyllä aktiivinen synnytys ry:n keskusteluiltoja Joensuun perheentalolla. Tervetuloa uppoutumaan mielenkiintoisiin keskusteluihin! Vertaistuelliset illat ovat avoimia kaikille aiheista kiinnostuneille ja mukaan saa halutessaan tulla vaikka vain kuuntelemaan. Tässäpä olisi syksyn aikataulu ja teemat. Ensimmäisellä kerralla to 30.8 klo 17-19 aiheena on: Kuinka olla aktiivinen omassa synnytyksessä? Mitä tarkoittaa aktiivisuus synnytyksessä? Miten olla aktiivinen eikä passiivinen? Miten voisin itse olla toimija ja mukana päätöksen teossa? Kenen synnytyksestä tässä onkaan kyse?

Lue lisää...

Imetysohjausta perheentalolla


12.06.2018

Imetysohjausta perheentalolla! Mitä nopeammin imetyspulmiin saa apua, sitä vähemmän niistä tulee ongelmia. Vinkkejä voi kysyä myös osittaisimetykseen, kiinteidenaloitukseen, sormiruokailuun, tahdistettuun pulloruokintaan ja vauvantahtiseen syöttämiseen. Kätilö-imetysohjaaja Elsa on tavattavissa (löydät isosta leikkihuoneesta): 28.8.2018 klo 10-12 25.9.2018 klo 10-12 30.10.2018 klo 10-12 27.11.2018 klo 10-12

Lue lisää...