Kohti haaveita ja unelmia!

Elsa sillalla

Muutimme puolisoni kanssa nuorina ja huimina Joensuusta Helsinkiin opiskelemaan unelma-ammatteihimme, minä kätilöksi ja puolisoni täysin vastakkaiseen ammattiin (koodariksi). Siellä vierähti useampi vuosi opiskellessa, hurvitellessa ja töitä tehdessä. Muutimme sitten takaisin tänne Joensuuhun kotikonnuille perhettä perustamaan. Mielikuvissa oli lämpimät Joensuun kesät, lumiset talvet, iso omakotitalo, kasvihuone, kaksi autoa, vakityöpaikka seuraavat 50 vuotta ja hienosti käyttäytyvät lapset. Toisin kuitenkin kävi!

Jäinkin aina kaipaamaan Helsingin merenrantoja, ratikoiden kolinaa, ihmisvilinää, kauppojen vihannesosastojen runsautta, kerrostalo elämää ja pientä huoletonta parveketta. On siis aika tehdä haaveista totta! Olen päättänyt tarttua härkää sarvista ja kippaan perheeni tammikuusta 2020 alkaen Helsinkiin. Puoliso on pysynyt tarinassa onneksi samana. Lapset eivät käyttäydy ihan niin hienosti kuin mielikuvissa. Tulleet siinä tietysti äitiinsä.

Olen oppinut niin paljon uutta itsestäni, naiseudesta, kätilöydestä, yrittäjyydestä ja ihmisyydestä näiden kohta kahden yrittäjä vuoden aikana. Jatkan Kuplassa yritykseni toimintaa Helsingissä huolettomalla ja rennolla otteella jatkossakin. Tarjoan jatkossakin monipuolisesti kätilön synnytysvalmennuksia painottaen aktiivisuutta, kehollista tasapainoa ja hypnosynnytys menetelmiä. Sellaisen ison askeleen kuitenkin vielä otan, että päätin osallistua Anna-Riittä Kässin vetämään Doula-akatemian koulutukseen @doulaakatemia. Minusta tulee siis ihan sertifioitu doula, kätilön ja terveydenhoitajan ammattinimikkeiden lisäksi. Mielenkiintoinen vuosi on siis tulossa tuon koulutuksenkin myötä!

Kiitos Joensuulle, koti hoodeilleni, jonne osa sydäntäni aina varmasti kuuluu. Kiitos ihanille ihmisille, joita olen täällä matkalla erilaisissa yhteyksissä kohdannut. Kiitos kätilökollega Helenalle, että lähdit yhdessä kulkemaan tuntematonta matkaa kohti kotikätilöyttä.

Synnytyskoplaa perustettaessa haaveenani ja tavoitteenani oli kehittää synnytyskulttuuria Joensuun seudulla ja voimaannuttaa äitejä kumppaneineen kulkemaan rohkeasti omaa synnytyspolkuaan. Toivottavasti ainakin jotenkin tässä onnistuin!

Ja synnytysturismi on aina myös mahdollista Helsinkiin päin, niin kuin yksi ihanista tuttavuuksistani vitsaili :)

Voimaantuneena ja jännityksellä uusia tuulia odottaen. Kätilön kuplan elämää voit seurailla miun instassa@katilonkuplassa ja kuplassa.fi . Kuplassa “sometiimi” hiljenee nyt joulun viettoon ja palailee talviuniltaan keväämmällä kunhan doula-akatemian koulutus starttailee.

– Elsa